FAQ items aan het laden...

Trauma / EMDR

EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze behandelmethode is voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende gebeurtenis.

Na een traumatische gebeurtenis kun je diverse psychische en/of lichamelijke klachten ervaren. Symptomen die men kan ervaren zijn: angst, spanning, onrust, hulpeloosheid, woede, schuld, schaamte, herbelevingen aan de traumatische gebeurtenis, herinneringen aan de gebeurtenis die steeds weer terugkomen, nachtmerries,  slaapproblemen, heel erg alert zijn, prikkelbaar zijn, concentratieproblemen, negatieve verandering in je stemming en/of schrikreacties . Er kunnen negatieve gedachten over jezelf, anderen en de wereld ontstaan. Ook kan je gedachten, gevoelens, mensen, plaatsen of situaties vermijden wat je aan de traumatische gebeurtenis doet denken.

De behandelmethode EMDR wordt toegepast om je van de klachten af te helpen die zijn ontstaan na een heftige gebeurtenis. De EMDR therapie zal er toe leiden dat de emotionele lading bij een vervelende herinnering sterk vermindert of verdwijnt. Hierdoor wordt het ook makkelijker om aan de gebeurtenis terug te denken.

FAQ items aan het laden...
Contact
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Kosten vaak deels vergoed bij een aanvullende verzekering