Blog2020-04-01T17:46:57+00:00
FAQ items aan het laden...

Blog

Update 6 mei 2020: samenwerking met Associatie Uitvaartverzorging & Uitvaartverzorging IJmond (Partner van DELA)

 

Vandaag mag ik een mooie samenwerking aankondigen:

Praktijk Tamtelahitu is opgenomen in het pakket Diensten voor Leden van Associatie Uitvaartverzorging & Uitvaartverzorging IJmond (Partner van DELA). Praktijk Tamtelahitu biedt de dienst ‘ondersteuning bij rouw en verlies’ aan voor de leden van Uitvaartvereniging Associatie & IJmond.

Meer informatie vind je op de website van Associatie Uitvaartverzorging.

 

Logo Associatie Uitvaartverzorging en Uitvaartverzorging IJmond - DELA - Diensten voor Leden  - Uitvaartvereniging - Dienstenpakket

mei 6th, 2020|

Update 6 april 2020: online EMDR therapie bij praktijk Tamtelahitu

 

Naast online rouw- en verliesbegeleiding biedt praktijk Tamtelahitu nu ook online EMDR therapie aan. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Deze behandelmethode is voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een traumatische gebeurtenis. De EMDR therapie wordt toegepast om je van de klachten af te helpen die zijn ontstaan na een heftige gebeurtenis. De therapie zal er toe leiden dat de emotionele lading bij een vervelende herinnering sterk vermindert of verdwijnt. Hierdoor wordt het ook makkelijker om aan de gebeurtenis terug te denken.

Tijdens de online EMDR therapie kunnen diverse technieken toegepast worden om het werkgeheugen voldoende te belasten. Voor de online therapie maakt praktijk Tamtelahitu gebruik van een beveiligd e-Healthplatform (AVG proof). Door het gebruik van online therapie zijn de diensten van de praktijk ook makkelijker bereikbaar voor mensen uit andere gemeenten in Nederland.

 

EMDR - werkgeheugen - trauma - verwerken

april 6th, 2020|

Update 31 maart 2020: maatregelen betreffende het coronavirus (COVID-19)

 

Praktijk Tamtelahitu biedt aangepaste begeleiding bij rouw, verlies en/of trauma, zolang de maatregelen vanuit het RIVM rondom het coronavirus (COVID-19) gelden.

Zolang de maatregelen vanuit het RIVM gelden, zal de praktijk geen begeleiding aanbieden op de locatie in Wormerveer. Met de huidige cliënten en bij nieuwe aanmeldingen wordt op dit moment samen met de cliënt(en) besproken wat de begeleidingswensen zijn. Bijvoorbeeld afspraken verplaatsen, e-health en/of telefonisch contact. E-health staat voor elektronische gezondheid en de praktijk biedt hiermee zorg aan via internet middels beeldbellen / videoconsulten. Voor de online therapie maakt de praktijk gebruik van een beveiligd programma (AVG proof).

Praktijk Tamtelahitu is goed op de hoogte van de informatie en ontwikkelingen vanuit het RIVM. Wanneer vanuit het RIVM nieuwe adviezen of maatregelen volgen, dan wordt dit zo spoedig mogelijk gecommuniceerd aan de huidige cliënten en op de website. Bij vragen kunt u contact opnemen via de e-mail of verstuur een bericht via het contactformulier.

 

Online therapie - E-health - videoconsult - beeldbellen

maart 31st, 2020|
FAQ items aan het laden...
Contact
  • Geen verwijsbrief nodig
  • Gratis kennismakingsgesprek
  • Kosten vaak deels vergoed bij een aanvullende verzekering